Пепероні: ковбаса чи перець?

Ті, хто знає і любить піцу з пепероні, навряд чи здогадується, що улюблене блюдо отримало свою назву не через вміст відомого пекучого перцю (правда перець там теж є), а в першу чергу — через гостру салямі пепероні.

Назва цієї пікантної копченої ковбаси, яка італійською звучить як peperoni, походить від різновиду гострого стручкового перцю peperone. Результатом став факт, що піца з пепероні є стравою з однойменними перцями і ковбасою.

Так яким же чином перець перетворився в ковбасу? Історія походження незвичної салямі почалася багато століть назад на півдні Італії. Саме там народився звичай приготування ковбаси зі свинини, яка іменується salsiccia piccante. Однак масовий випуск салямі під відомою нам назвою пепероні почався в США, куди цю кулінарну традицію привезли італійські емігранти.

1

Італо-американська салямі, в міру гостра і жирна з пікантним і яскравим смаком, саме завдяки американцям отримала своє поширення в якості інгредієнта популярної піци.

Звичайно, салямі пепероні використовують не тільки при приготуванні піци, але і сендвічів, і інших страв (наприклад, яєчні з ковбасою пепероні). При бажанні, використовуючи традиційні рецепти Неаполя — батьківщини відомого різновиду салямі, пепероні цілком можливо приготувати вдома. Італійський рецепт базується на винятковому використанні свинини, але в Америці він зазнав змін, і в даний час найбільш поширеним є американський варіант приготування. Так, у США можна зустріти більш вільні місцеві варіанти з додаванням курятини та яловичини.

У ресторанах «New York Street Pizza» ви завжди зможете обрати піцу на ваш смак — з ковбасою, перцем чи іншими смачними інгредієнтами. Приходьте до нас, ми завжди раді нашим гостям!